Учениците от ПГ „Патриарх Евтимий“ в Асеновград ще зарадват децата от комплекс „Гергана“ с хранителни продукти

Поредна инициатива на учениците от ПГ „Патриарх Евтимий“

В няколко поредни часа ушиха изделия като престилки, възглавници, покривки с коледни мотиви и др. Тези изделия бяха продадени на благотворителен базар в центъра на града на символични цени, за да може и гражданите да бъдат зарадвани.

Със средствата, които бяха събрани, решиха да зарадват потребителите на Комплекс за социални услуги „Гергана“ в Нареченски бани, на децата, които са лишени от родителски грижи. Сумата, която беше събрана е приблизително 500 лева.

Всички изделия бяха продадени в рамките на няколко часа в два поредни дни. Учениците бяха готови да продават и по време на Коледните празници, но това няма да се наложи.

Със събраните средства и след проведен разговор с ръководството на комплекса се взе решение да се закупят хранителни продукти за децата. Продуктите вече са закупени, те са дълготрайни и качествени. Има подготвена и питка с паричка за Бъдни вечер.

Също така има и ръчно изработени картички за децата с послание. Директорката на училището от своя страна пожела на децата „Да бъдат здрави, щастливи и малката част от продукти, които сме подготвили за тях да им донесе уют и топлина, и весело посрещане на Коледните и новогодишни празници“.

Подобни статии

Top