Учениците в Куклен във ваканция от днес

Дървена ваканция обявиха в училището

Дефектирал газов  котел  в СУ „Отец Паисий” в Куклен принуди кметът  на общината  Мария Белчева  да обяви дървена ваканция днес. Тя може да бъде удължена до три дни, но решението ще бъде взето след проверка на инспектори от Регионалната здравна инспекция на място, които ще измерят температурата в класните стаи, съобщиха от общината.

В тях термометърът показва около 8 градуса – температура, при която учебни занятия не мое да има, твърдят родителите на децата.

Котелът в училището е нов. Той е сменен през 2013 година по европейски проект, заедно с инсталацията на училище „Отец Паисий”. Гаранцията е 15 години. В момента котелът отказва да работи заради натрупан варовик.

В момента общината преговаря с фирмата фирмата-изпълнител за подмяна на котела. Той обаче трябва да бъде доставен от Германия, а самата доставка ще се извърши до пет дни след датата на плащане. Ще е необходимо и време за монтаж.

Ремонтът ще се поеме от фирмата-изпълнител, дотогава общината планира алтернативни  решения  за провеждане на нормален учебен процес. Има вариант една част от учебните занимания да се преместят в Професионалната гимназия по  селско стопанство, а  при по-малките – от 1 до 4 клас, да се премине на двусменен режим и стаите да се отопляват с електроуреди.

Подобни статии

Top