Учители в Асеновград призовават да се премине изцяло на онлайн обучение - DC news

Учители в Асеновград призовават да се премине изцяло на онлайн обучение

Преподаватели от Асеновград възнамеряват да изпратят писмо до министъра на образованието

и до Регионално управление на образованието – Пловдив, в което изразяват призовават да се премине изцяло на онлайн обучение. Те посочват, че образованието в електронна среда дава положителни резултати. Учителите смятат, че трябва психолози да започнат да работят не само с учениците, но и с родителите и дори с преподавателите.

Броят на регистрираните заразени с COVID-19 в община Асеновград за последното денонощие е 44. Нови 43 лица са карантинирани, а на 26 души карантината е изтекла. 25 са извършените проверки на хора за спазване на карантинните мерки. Проверени са и 11 заведения дали се спазва работното време. Не са констатирани нарушения.

Инспектори от клона на РЗИ – Пловдив в Асеновград посочват, че доста осезаемо се е повишило нивото на заболеваемост в общината през последната седмица.

От 11.11.20 г. до 19.11.20 г., включително общо активните случаи са 303. С доказан коронавирус са две медицински сестри, двама лекари и един лаборант от МБАЛ – Асеновград. С положителен тест е едно дете от 5-ти клас на основно училище в града, контактните му лица са карантинирани.

Във военното формирование на Асеновград от последната седмица са установени седем служители с коронавирус, които са на домашно лечение. Там тенденцията е констатиране на 2 – 3 за седмица. В РУ – Асеновград обстановката е нормална, като за последните седем дни няма заразени служители.

От там отчитат спад на сигналите за престъпления и нарушения на обществения напоследък. Един служител от Противопожарната служба в града е контактен на пациент с COVID_19. Направен му е тест, който е показал отрицателен резултат.

В ромския квартал „Лозница“ засега няма констатиран случай на коронавирус. Жителите там спазват въведените противоепидемични мерки. Няма напрежение, не се наблюдава и ступване на хора. Лабораторията за изследване на COVID-19 чрез PCR тест към МБАЛ – Асеновград към момента не функционира.

Причината е проблем с апаратурата. Пациентите се пренасочват към пловдивски лаборатории. Заболеваемостта сред учениците е ниска, но има няколко учители, диагностицирани с COVID-19 и други, които са контактни. Електронното обучение обаче позволява провеждането на занятия, без да се нарушава учебния процес, стана ясно по време на днешното заседание на щаба.

С 1-минутно мълчание членовете на Общинския кризен щаб почетоха паметта на Христо Андонов.

Подобни статии

Един коментар

  1. КЕТИ СТОЯНОВА написа:

    Стойностните личности остават завинаги в съзнанието на хората! Голям ерудит, професионалист, общественик!!!!! Дълбок поклон!

Comments are closed.

Top