Учителка попита кмета за нечовешките условия в зала „Академик“

Вержиния Гарабедян недоумява защо ученическите игри са се провели в тази мизерия, а „Колодрума“ и залата на Пловдивския университет са били недостъпни за децата

Учителката от Математическата гимназия Вержиния Гарабедян изпрати гневен коментар по повод готовността на държавата да налее милиони в стадиона на футболния Ботев и в базата на Локомотив. В същото време Общинските ученически игри са се провели в студ и мизерия в запустялата зала „Академик“. А нормалните зали като „Колодрума“ и тази на ПУ „Паисий Хилендарски“ са останали недостъпни да обикновените данъкоплатци и децата.

Ето и целият коментар на Вержиния Гарабедян:

„Пиша с надежда, че ще дадете гласност на моето негодувание към кмета и многото му заместници в град Пловдив.

На 7.12.2019 в зала „Академик“ се проведоха Общинските ученически игри. Аз съм учител в Математическата гимназия и ръководех отбор по баскетбол. Освен мръсотията и окаяната атмосфера в залата, децата бяха принудени да играят в нечовешки студ. Температурата беше доста под нулата/около -5 градуса/. И след завършване на срещата ръцете им бяха посинели и обездвижени, въпреки, че бяха тичали 40 минути…

Точно до зала „Академик“ седеше гордо изправена и още по-гордо заключена зала „Колодрума“, за която всички данъкоплатци дадохме 66 милиона лева. Новопостроената зала на Пловдивския университет също се оказа ,че седи заключена и в този ад през седмицата в зала „Академик“ се провеждат и заниманията и на студентите.

Питам лично кмета на Пловдив за кого и за какво се наливат милиони в града ни, като не можем да се погрижим за здравето на децата ни. Във всяко селце в нормалните държави има зали,отоплени и привлекателни за децата и сигурно и в Бангладеш е така… В кой век живеем и докога ще търпим това безхаберие и безумие? Ще разпратя това писмо до всички медии и много се надявам и вие да дадете гластност“.

В Общинските ученически игри участват между 500 и 600 деца, а всяко училище се представя с различни отбори. Учениците от Математическата гимназия се състезават в баскетбол, волейбол, шахмат, футбол, лека атлетика, тенис на маса. Въпреки кучия студ, децата от МГ „Акад. Кирил Попов“ станаха победители.

Подобни статии

Top