Учудващо лесна диета, която наистина работи

Създателката на тази диета не е квалифициран специалист,

а обикновена жена, която, както мнозина от нас, дълго време е търсила „чудодеен метод“, за да постигне мечтаната фигура. След много проучвания и по метода на опитите и грешките, тя открива за себе си хранителен режим, който не води до бърза загуба на килограми (и печално известния „йо-йо“ ефект), а има постепеннен, но траен и ефект.

Ето какво споделя тя. 

Знаех, че трябва да променя хранителните си навици, но проблемът ми беше липсата на време. Трябваше всеки ден да водя децата на училище и да върша всекидневната домакинска работа. Никога нямах достатъчно време да сготвя цяло ястие само за себе си, тъй че реших да заместя няколко неща в менюто си.

Хляб

Заместих хляба с твърди крекери или черен хляб. С времето намалих количеството и малко по малко открих, че всъщност нямам нужда толкова от него, въпреки че някога обожавах да ям хляб.

Шоколад

Да се откажа от шоколада не беше опция за мен. Няма нищо по-вкусно от него. Въпреки че не консумирам огромни количества, обичам да похапвам по малко. Реших обаче да мина на тъмен шоколад – колкото по-черен и горчив е, толкова по-малко мазнини съдържа.

Плодове

Плодовете са страшно полезни за здравето, но има някои, които са висококалорични и трябва да се избягват, ако спазвате диета. Започнах да ям червени плодове, които са ценен източник на антиоксиданти, и зелени – като киви или ябълки, които са свежи и също богати на витамини.

Захар

Това беше доста лесно за заместване. Има много типове нискокалорични подсладители (а най-безвредният и естествен е стевията), тъй че просто трябваше да открия как да ги включа в ястията си на мястото на захарта.

Сокове

Това беше голяма промяна за цялото семейство – оставихме настрана всички изкуствено подсладени сокове и започнахме да пием само натурални фрешове. Децата също ги заобичаха.

Кафе

Черното кафе не беше трудно да се замести със зелено. Зеленото кафе има множество здравни ползи, но най-доброто е, че е естествено средство за изгаряне на мазнини. Вкусът е малко по-различен, но лесно се свиква с него.

Газираните напитки

1 2

Подобни статии

Top