Удължават работното време на паспортните служби в Пловдив и Асеновград - DC news

Удължават работното време на паспортните служби в Пловдив и Асеновград

В сектор БДС и Първо РУ ще се работи и в събота от утре

ОДМВР – Пловдив въведе нови мерки за облекчаване на гражданите при издаване на български лични документи през летния период.

От понеделник, 25 юли,  служителите от сектор „Български документи за самоличност“ на ул. „Волга“ 70 в Пловдив и в паспортните служби на Първо и Трето РУ и РУ-Асеновград ще работят с удължено работно време от 7.30 ч. до 18.30 ч. всеки делничен ден.

Считано от 23 юли, в съботните дни, от 9.00 ч. до 14.00 ч.,  гражданите ще имат и допълнителна възможност да подадат заявления за български документи за самоличност на гишетата на сектор „БДС“ и в Първо РУ.

Новата организация на работа е продиктувана от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да заявят и получат български документи за самоличност и ще продължи докато е необходимо. Мерките целят облекчаване на административното обслужване на гражданите и повишаване на качеството на услугата, а ръководството на областната дирекция има готовност да ги въведе и в работа на паспортните служби в останалите районни управления, след анализ на натовареността им.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top