Удължават срока на личните документи (ВИДЕО)

Целта е да няма струпване на хора на едно място

Удължава се с 6 месеца и валидността на личните документи, това съобщи днес на брифинг министър-председателят Бойко Борисов. По думите му шофьорите ще могат до 31 май да сменят регистрационните талони на автомобилите с допълнително монтирани газови уредби. Решенията за ТЕЛК пък се удължават до края на месец май, а РЗИ и МВР ще следят за контрола.

„Целта отново е само една – да няма струпване на хора на едно място. Спазването на социална дистанция е единствената доказана работеща мярка срещу коронавируса“, коментира Борисов.

Отново поради тази причина, ако бъде допуснато съсредоточаване на повече хора на едно място – властите ще могат да затварят магазини, добави той.

По думите му хората трябва да бъдат внимателни и за телефонните измамници, които в създалата се ситуация вече правят опити чрез манипулации да събират пари.

„Няма да допуснем и спекула с цените, дори имаме готовност да наложим таван. Пак апелирам за спокойствие и дисциплина. Надявам се двете седмици с по-строги ограничения да дадат резултат и малко по малко да започнем да отпускаме мерките“, коментира премиерът.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top