Удължиха до март срока за събарянето на бараките край стадиона в Кючука (СНИМКИ)

Повечето павилиони вече са съборени

Продължава събарянето на търговските обекти край стадион „Тодор Диев“ в Кючука, видя репортер на DCNEWS. Повечето павилиони край спортното съоръжение вече са съборени. Премахват ги собствениците им, тъй като преместваемите обекти са на общински терен.

От администрацията на район „Южен“ съобщиха, че те са били уведомени още през декември, когато са били изпратени писма да ги освободят и премахнат. Ако това не стане, когато изтече срокът, бараките ще бъдат съборени принудително, а после от районното кметство ще поискат да им бъдат възстановени средствата по премахването.

Принудително е съборено бивше чейнчбюро, в което доскоро се събираха клошари. Има вероятност да бъде съборен и магазин за дрехи втора употреба, който се стопанисва от наемател, с над 6000 лева задължения.

Според кмета на района Борислав Инчев срокът за събарянето на павилионите ще бъде удължен до края на март заради забавянето на концесията на стадиона.

Освен заради концесията на стадиона, бараките трябва да бъдат съборени заради ремонта на ул. „Кукуш“, която трябва да бъде разширена заради бъдещата Южна тангента.

Подобни статии

Top