Удължиха ваканцията на учениците от Община „Родопи“

Децата се връщат в клас на 6 февруари

Учениците от Община „Родопи“ ще са в грипна ваканция до 5 февруари. Заповедта е на Регионалната здравна инспекция и е във връзка със зачестилите уведомителни писма от кметове на общини и директори на учебни заведенията в Пловдивска област за увеличаващия се брой отсъстващи ученици поради заболяване от грип и ОРЗ. Предписанието на РЗИ е изпратено до Регионалното управление по образование в Пловдив, което трябва да създаде организация за преустановяване на учебните занятия от утре. Всички ученици са в грипна ваканция до 4 февруари включително и ще са на училище на 6 февруари, когато започва вторият срок. 5 февруари е определен за междусрочната ваканция.

Първоначално със заповед на кмета на Общината Павел Михайлов бе обявено,че гpипнaта вaĸaнция щe пpoдължи три дни – от 29 до 31 януари. Противоепидемичните мерки се предприемат във връзка с усложнената епидемична обстановка и повишения брой заболели от остри респираторни заболявания.

Детските ясли и градини ще останат отворени, но филтърът ще бъде много строг и всяко дете с леки симптоми ще бъде връщано вкъщи.

Подобни статии

Top