Удар на Икономическа полиция, иззеха дрехи-ментета на магистралата край Пловдив (СНИМКИ)

Стоките били натоварени в бус, който пътувал към Черна гора

Фалшиви стоки на световноизвестни марки откриха и иззеха служители на Икономическа полиция  на магистралата. Ментетата са открити при проверки на магистрална полиция по линия на пътния контрол.

Около 23.00 часа снощи, автопатрул на полицията спрял на АМ „Тракия“, в близост  до километър 126, микробус с Черногорска регистрация . По думите на водача, натовареният със  стока бус пътувал от Турция към Черна гора.

Последвала съвместна проверка на съдържанието, превозвано в товарния отсек на автомобила,  при която служители на отдел „Икономическа полиция“  установили, че превозваните стоки носят означенията на чужди търговски марки.  Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172 б от Наказателния кодекс (който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева.)

 

За срок от 24 часа е задържан шофьорът на буса – Рахим Х. на 45 г. от Черна гора. От превозното средство са иззети общо 447 бр. артикули – якета, блузи, чанти и парфюми от марките Moncler, Hugo Boss, Nike, Dsquared 2, Displayed, Tommy Hilfiger, Bulgari и др.  Работата по документиране на престъплението продължава след доклад на компетентната прокуратура.

Подобни статии

Top