Удар на полицията в Труд, задържаха петима

5-ма мъже са задържани по линия “ Битова престъпност“

При проведена акция с цел противодействие на битовата престъпност, служители на РУ Труд са установили и задържали пет лица на възраст между 17 и 29 години, извършили множество кражби от частни домове, стопански и търговски обекти на територията на общините „Марица“ и Съединение.

Кражбите са извършени от началото на годината до момента. Лицата се придвижвали от град Пловдив до близките села и търсели необитаеми къщи или търговски обекти без охрана. Установено е, че извършителите са откраднали черна и бяла техника, цветни метали, кабели, домакински и битови уреди, както и хранителни стоки.

Част от вещите са открити и иззети от служителите на реда. Двама от задържаните са влезли в дома на възрастно семейство от Съединение, през нощта, докато хората спели, с цел кражба на вещи. Образувани са досъдебни производства по чл. 194, 195 и 170 от НК. Задържаните лица са криминално проявени, а срещу едно от тях има повече от 50 заявителски материала за престъпления от различеСправка показва, че малко преди да извършат престъплението в условие на рецидив, двама от мъжете са били освободени след изтърпяване на наказание “ лишаване от свобода“  от общ характер. Като непълнолетни, чст от лицата са били настанявани в поправителните домове в гр. Ракитово и гр. Завет.

Справка показва, че през 2019г две от задържаните лица са били освободени след изтърпяване на наказание “ лишаване от свобода“. На извършителите на престъплението е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа.

Подобни статии

Top