Удар в Цалапица: Откриха кило и половина дрога (СНИМКИ)

Задържани са четирима – двама дилъри и двама клиенти

Трима мъже на възраст 24, 35 и 49 години бяха арестувани в хода на операция срещу наркоразпространението в Цалапица от служители на отдел «Криминална полиция», Специализираните полицейски сили и «Пътна полиция» при ОД на МВР – Пловдив. От пресцентъра на дирекцията съобщиха, по-възрастните задържани са от с. Цалапица.

По-младият от мъжете е арестуван в момент на придобиване на амфетамин. Мястото за доставка за наркотика било предварително уговорени – на изхода на селото, по посока Стамболийски.

Придвижвайки се до изхода с лек автомобил БМВ, 24-годишният мъж бил задържан в момент на прибиране на близо половин килограм амфетамин. Впоследствие е извършено претърсване на адрес в Цалапица, където са задържани останалите двама – друг дилър с клиент.

В дома на задържания дилър от Цалапица е открит още близо килограм амфетамин и малко количество марихуана. От адреса са иззети и две електронни везни със следи от наркотично вещество по повърхността им и пластмасова табла с нож и пластика, служещи за разпределяне на наркотика на дози.

Ден по-късно на територията на столицата е задържан и доставчикът на амфетамина – 27-годишен мъж от Стамболийски.

Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР, а впоследствие на тримата от тях е наложена мярка за неотклонение «Задържане под стража».

Подобни статии

Top