Удариха 4 бензиностанции, продавали нелегално гориво

Удариха 4 бензиностанции, продавали нелегално гориво

Пловдивската прокуратура и Агенция Митници удариха

четири бензиностанции в страната за продажба на гориво без доказан произход, укриване на данъци и пране на пари. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура под тепетата.

По наблюдавано от екип пловдивски прокурори досъдебно производствобяха установени и обезпечени 100 000 литра горива без доказан произход и парични средства с левова равностойност над 1,9 млн. лева.

На 14 срещу 15 ноември 2017 г., на територията на областите Пловдив, Хасково и Бургас, са  извършени 18 претърсвания и изземвания, множество огледи на местопроизшествия и разпити на над 20 свидетели. За срок от 24 часа са задържани 10 души.

В мащабната акция освен прокуратурата

и мобилни екипи от митничари, са участвали също служители на Икономическа полиция в Пловдив, както и ТД „Национална сигурност” – Пловдив. Именно на ДАНС е първоначалната разработка, довела до образуване на производството.

При разследването, на територията на 4 бензиностанции – в Пловдив, Харманли и ГКПП „Капитан Андреево”, са били открити около 100 000 литра горива без доказан произход. Установено е, че на всяка една от бензиностанциите, колонките за гориво не са свързани към НАП, в резултат на което, през продължителен период от време, безотчетно към фиска, са били реализирани на пазара горива с неясен произход. При извършените претърсвания и изземвания са били намерени голям брой отчетни книжа, удостоверяващи продажбата на такива горива.

В Пловдив бензиностанцията, която е била ударена,

се намирала край Кукленско шосе – на метри от Митницата, научи DCNEWS.

Иззети са множество цистерни и тежкотоварни автомобили, доставящи въпросните горива. Част от тези автомобили са били заварени в момент на зареждане на бензиностанциите в тъмните часове на денонощието.

Открити и запечатани са заровени в земята цистерни, съдържащи горива без установен произход, които са били укривани от органите на митниците и НАП при извършването на регулярни проверки.

При извършване на претърсване и изземване в трезор,

1 2

Подобни статии

Top