Удариха дилъри на дрога в Пловдив, арестуваха четирима

Двама от задържаните остават в ареста за 72 часа

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава три бързи производства за държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата. При операция за пресичане на престъпленията по линия на държането и разпространението на наркотици, проведена на 30.08.2021 г. и на 31.08.2021 г. от служители на Трето РУ при ОД на МВР-Пловдив, под ръководството на пловдивските магистрати, са задържани двама 22-годишни младежи, един младеж на 17 години и 52-годишната му майка.

При извършване на процесуално-следствените действия по започналите три бързи производства са били иззети общо над 690 грама марихуана и малки количества синтетичен канабиноид.

От дома на единия 22-годишен младеж са иззети над 420 грама марихуана, подготвени за продажба под формата на множество пакетчета. Допълнително са намерени и малки количества синтетичен канабиноид и вещество от рода на бензодиазепините, пари и други веществени доказателства за осъществяваната от него дейност. Марихуана с общо тегло близо 35 грама е намерена и иззета и от апартамента на другия 22-годишен пловдивчанин.

В третия случай са били задържани майка и син,

които са държали, в съучастие, с цел разпространение, над 235 грама марихуана. При задържането на сина от полицейските служители, майката е направила опит да скрие над 200 грама от наркотичните вещества в багажна клетка на близък магазин.

Към момента на всеки един от четиримата, установени като извършители на престъпленията, са повдигнати обвинения за деяния за държане на наркотици с цел разпространение. За това престъпление законът предвиждаща наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба в размер от 5000 до 20 000 лв.

Двамата 22-годишни младежи, които са осъждани, са задържани с постановления на наблюдаващите прокурори за срок от 72 часа.

17-тгодишният младеж е с мярка за неотклонение „под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“, а спрямо 52-годишната жена е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 1000 лв. Майката и синът не са осъждани.

Работата по бързите производства продължава.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top