Удариха миниплантации за канабис в две пазарджишки села

канабис, марихуана

Голямо количество наркотици са открили и иззели при съвместна акция криминалисти от полицейските управления в Септември и Пазарджик.

Първоначално действията стартирали на територията на РУ-Септември – полицаите на управлението предприели проверка в къщата на 23-годишен от Ветрен и открили 28 семена и близо 50 г суха листна маса, които реагирали положително на канабис. В двора на къщата намерили и 4 растения от рода на конопа в начален стадий на развитие, които били засадени и отглеждани от мъжа.

На следващия етап от акцията се включили и колегите им от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Екипи от сектора претърсили къщи в село Говедаре и Ветрен, обитавани от 24-годишен жител на пазарджишкото село Говедаре. В двете жилища те открили общо 950 г суха листна маса, която също се оказала марихуана. В единия от дворовете криминалистите попаднали на 8 растения, достигнали височина до 70 см.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. Спрямо тях се водят полицейски производства под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.

Подобни статии

Top