„Удивителните създания на остров Борнео“ през очите на шефа на РПНМ гл. ас. д-р Огнян Тодоров

Гл. ас. д-р Огнян Тодоров с лекция на тема „Удивителните създания на остров Борнео“

Експедиция с участие на специалисти от РПНМ-Пловдив

Регионалният природонаучен музей – Пловдив представя първата научнопопулярна презентация за 2020 година със заглавие „Удивителните създания на остров Борнео“.

През лятото на 2019 директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров и докторантът Светлозара Казанджиева (ПР и екскурзовод) бяха част от международна експедиция на остров Борнео, където имаха шанса да се докоснат до изключително голямото биоразнообразие на тропичните дъждовни гори.

Островът е дом на най-старите джунгли на Земята, на множество ендемични и застрашени от изчезване видове.
От 18:30 гл. ас. д-р Огнян Тодоров ще представи в Планетариума на музея най-интересните животински и растителни видове, които е заснел по време на едномесечната експедиция в това отдалечено и непознато за повечето от нас място.

Лекторът, освен директор на природоначуния музей в Пловдив, е ентомолог, преподавател, ръководител на научни и екологични проекти, любител фотограф, човек с широки познания в сферата на природните науки.

Събитието е с вход свободен и продължава традицията на музея за популяризиране на науката сред гражданите и гостите на град Пловдив.

Подобни статии

Top