Угасиха пожара в шивашкия цех в района на Стъкларския завод в Пловдив - DC news

Угасиха пожара в шивашкия цех в района на Стъкларския завод в Пловдив

Изяснява се причината за инцидента

Пожарът от тази сутрин в шивашкия цех, който се намира в района на Стъкларския завод е загасен. Това съобщи директорът на РДПБЗН-Пловдив комисар Георги Мангараков, който бе на място.

Тъй като на мястото на инцидента няма водоснабдяване, се е наложило да бъде направена над 100-метрова водоснабдителна линия от съседен обект, за да се спаси пламналия цех за обработка на дрехи.

„Осигурихме непрекъснато водоснабдяване по време на пожара и така се справихме успешно. Вятърът не попречи, защото гасихме помещение от надветрената страна. Спасена е сградата. Горял е покривът на необитаем етаж. Там е стоманобетонна плоча, покрита с етернитови плоскости, които разчупихме. Имаше отвор, през който дадохме гасителни линии, за да не се разпространи пожара на по-голяма площ“, посочи комисар Мангараков.

По думите на собственика на цеха Димитър Матеев, помещението на втория етаж не се използва. Той самият няма представа каква може да е причината за пожара. Там имало складирани дървени греди и е възможно огънят да е тръгнал от тях, каза той. И допълни, че няма щети по продукцията на фирмата, чиято дейност е ушиване и украса на дънкови облекла.

Припомняме, че сигналът за огнената стихия бил подаден малко след 09.30 часа. 8 пожарни коли и автомеханична стълба се включиха в гасенето на огнената стихия.

Подобни статии

Top