УХТ обновява базата си с близо 3 милиона лева

Две от сградите си обновява изцяло

Университетът по хранителни технологии в рамките на  проект „Изграждане на модерна образователна инфраструктура“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“. Днес бе направена официално символична първа копка, на която бе даден старт на строително-ремонтните дейности.

Това е втори одобрен от МРРБ проект, с който УХТ кандидатства пред ОПРР в рамките на пет години, съобщи ректорът на университета проф. Кольо Динков. С него ще бъдат реновирани блок 1 и блок 2 на учебната база на висшето учебно заведение.

Общата стойност на спечеленото от УХТ финансиране по проекта е 2 958 902, 90 лв., от които 2 507 340,25 са европейско съфинансиране, 442 471, 80 – национално съфинансиране и 9 090,85 – собствен принос.

По време на ремонта ще бъдат санирани двете сгради и ще се изгради собствен газов котел. Ще бъдат подменени също осветителната и ВиК инсталацията. Ще бъде изградена и многофункционална зала със 100 места, която ще бъде ползвана и като учебна, и за презентации.

По проекта ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания, добави още проф. Динков.

Сроковете, в които трябва да бъдат извършени ремонтните дейности са кратки и до няколко месеца сградите ще бъдат обновени изцяло.

Подобни статии

Един коментар

  1. Професор написа:

    Тук е допусната малка грешка. Лицето Кольо Тенев Динков НЕ Е РЕКТОР на УХТ. Той никога не е избиран на тази длъжност. Не се е състоял избор. Той е узурпатор и самозванец и целта му не е УХТ да просперира.

Top