УХТ получи Академичен Оскар на церемония в София

Наградата бе приета от ректора проф. Пламен Моллов

На церемонията по отличаването на най-добрите университети на България, известен още като Академичните Оскари, Университетът по хранителни технологии грабна първо място в категория „Хранителни технологии“.

Наградата бе връчена на ректора проф. д-р Пламен Моллов от Милена Караилиева от мениджърския екип на голяма немска хранителна верига у нас.

На церемонията, организирана от вестник „24 часа“ в галерията на ул. „Оборище“ 5 в София, присъстваха ректори на висши училища, представители на науката, бизнеса и изкуството, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на земеделието Десислава Танева, кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият председател на Парламента и служебен премиер Огнян Герджиков.

„Много се радвам да дам тази награда на УХТ, защото имам възможността чрез ректора да благодаря на всички преподаватели за отдадеността в името на качественото образование. Ние вярваме, че доброто образование е основата на добрия бизнес“, заяви Караилиева.

„За мен е висока чест да приема тази награда, като нов ректор на Университета по хранителни технологии тя ме мотивира заедно с моя екип да бъдем още по-усърдни в нашите усилия и да утвърждаваме УХТ като водещ национален образователен център“, заяви проф. Моллов.

Наградите за университетите са базирани на ежегодна класация, провеждана от Министерството на образованието и науката и консорциум, в който влиза Институт „Отворено общество“.

Подобни статии

Top