УХТ премина на дистанционно обучение

„Пазете се, бъдете внимателни! Не допускайте небрежност към вашето здраве и това на близките ви хора.

#ОстанетеСиВкъщи!“

Това се казва в обръщение на ректора на УХТ проф. Пламен Моллов към студентите, преподавателите и служителите. В него той изразява цялата си загриженост за изпитанията, пред които е изправено цялото общество от пандемията COVID 19 и уверява, че се обръща към всички като Ректор, но и като техен приятел.

„За нас УХТ е повече от университет, в който преподаваме, в който учим или работим. Тук е нашият дом, живот и бъдеще. Това е нашето академично семейство, в което има многообразие от идеи и мнения, но днес повече от всякога е нужно да се обединим, за да преодолеем трудностите, които все още дори не можем да прогнозираме“, се казва още в емоционалното слово на проф. Моллов.

Той уверява, че ръководството има готовност да оказва денонощно подкрепа при форсмажорни обстоятелства в личен план и посочва контакти с двама от зам.-ректорите – доц. Атанаска Тенева и доц. Христо Спасов.

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната, обучението на студентите ще се осигури с дистанционни форми, стана ясно от заповед, с която се дава подробна информация за работа на висшето училище в условията на извънредното положени.

Студентите ще имат достъп чрез електронната платформа до материалите по всички дисциплини, изучаване през летния семестър на учебната 2019-2020 г. По специалности ще бъдат създадени бази данни от електронни пощи на студентите, които ще бъдат предоставени на преподавателите за осъществяване на допълнителна комуникация.

Подобни статии

Top