УХТ провежда втори предварителен онлайн изпит днес

Интересът към университета в дните на пандемията непрекъснато се повишава, отчитата от пловдивското висше учебно заведение

Университетът по хранителни технологии продължава online приема на студенти за 2020/2021 учебна година. С въведените дистанционни форми целта е да се ограничи разпространението на COVID-19.

След успешно проведения първи онлайн изпит на 26 април, идва ред на втория, който е днес – 17 май.

Всички кандидати ще могат да влязат в системата за дистанционно обучение на УХТ, ще попълват тест и веднага ще получат своите оценки. И този път изпитът по Математика ще бъде активиран в 9 часа и деактивиран в 10 часа, а изпитът по Химия и опазване на околната среда – съответно в 12 и 13 часа.

Третата предварителна дата ще бъде в средата на юни, след като МОН отложи Държавните зрелостни изпити за 1 и 3 юни, денят на изпита предстои да бъде огласен, припомни зам.-ректорът доц. Христо Спасов.

„Първият предварителен приемен изпит премина много добре – по Математика имаше трима пълни отличници, а по Химия и опазване на околната среда – шестима“, заяви доц. Спасов. Според него интересът към университета в дните на пандемията непрекъснато се повишава, защото кризисният момент показа високата устойчивост на хранителната индустрия. „Затова желаещите да получат професионална реализация са се ориентират към този бранш“, посочи доц. Спасов.

Подобни статии

Top