УХТ събира учени от 16 държави за юбилея си

Висшето учебно заведение учредява Бизнес университетска асоциация, в която влизат представители на 30 водещи компании от сектора

Университетът по хранителни технологии събира учени от 16 държави за юбилейната си научна конференция „Хранителна наука, техника и технологии 2018“, която започва в 10.00 ч. на 11 октомври в аула „проф. Милен Бешков“.  Висшето учебно заведение, което отбелязва 65 години от създаването си, продължава традицията на засилено международно участие – 156 учени от 26 университета и изследователски организации ще представят новостите в хранителните технологии.

В същия ден, от 14.00 ч. в аудитория „Хоризонт“  УХТ учредява съвместно с представителите на 30 водещи компании в сектора първата у нас Бизнес университетска асоциация в хранителната индустрия и туризма. Всички представители на фирмите-учредители са потвърдили присъствието си.

Тържественото честване-концерт за юбилея на Университета е от 17.00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“. Очакват се много гости, сред които министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Подобни статии

Top