„Уикенд в Пловдив“ пак ще напълни Стария град

Второто издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ ще бъде открито в Международния ден на жената – 8 март.

Откриването ще бъде с изложба „Непознатите къщи на Стария град на Пловдив“ в НБ „Иван Вазов“ от 16.00 ч. в петък. Ще има и изпълнения на невероятните солисти Евгения Ралчева и Михаил Плиев от Опера Пловдив.

„Уикенд в Пловдив“ ще продължи три дни – 8, 9 и 10 март, съобщи зам.-кметът по култура и туризъм Александър Държиков. Над 40 участника – хотели, заведения, ресторанти и културни средища ще разгърнат гостоприемно врати и ще посрещат гостите на града и неговите жители, предлагайки примамливи отстъпки. Посетителите на събитието ще имат възможност да се докоснат до магията на  Европейската столица на културата за 2019 г. – Пловдив и да се потопят в невероятната атмосфера на града, да посетят концерти, спектакли, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в заведенията, да  релаксират  и пренощуват в някой хотел.

Доброволци от УХТ и училищата в града ще помагат на посетителите

с информация и ще ги насочват към обектите, разказа председателят на Управителния съвет на Съвета по туризъм Любозар Фратев. По думите му миналата година, по време на първото издание, интересът към проявите бил огромен. И макар организаторите да се надявали да привлекат повече пловдивчани да влязат в местните хотели, оказало се, че „Уикендът“ привлякъл повече посетители към културните обекти на града.

„Целта е да се даде едно рамо на хотелската база. Пловдивчани да знаят, че могат да получат бонуси в хотелите за гостите, които ще ги посетят през следващите шест месеца“, коментира Фратев. По думите му тази година към културните обекти се включили също театърът и операта.

Организаторите тази година са се постарали да създадат удобни QR кодове, към които достигате до цялата информация за събитието. Те са разположени на хартиената брошура за събитието. Един от QR кодовете ви отвежда към специалната онлайн анкета, в която посетителите могат да гласуват за обекта, който най-много ги е впечатлил по време на събитието. На база резултатите от анкетата ще се отличи най-гостоприемният хотел, заведение и културна институция, а попълнилите анкетата ще участват в томбола с награди – безплатна нощувка за двама в хотел по избор, вечеря за двама, билети за двама за спектакъл по избор, ваучер с 50% отстъпка за СПА и релакс процедури, както и семеен билет за посещение на музей/галерия по избор.

1 2

Подобни статии

Top