Украински фен на Пирин в болница, пребит от полицията! (ВИДЕО)

Жена е с изгаряне след хвърлена факла от „синята“ агитка, ОД на МВР в Благоевград започна проверка

От Пирин излязоха с позиция за грозните сцени по трибуните на стадион „Христо Ботев“ по време на дербито с Левски вчера. Стана ясно, че украински бежанец е в болница, след намесата на полицията, а жена е с изгаряне заради хвърлените сигнални ракети от феновете на „сините“.

Пострадалият фен е Владимир Будников, който участва в акцията на клуба за доставяне на помощи на бежанците от войната. Той е с украинско гражданство, но от 3 години живее и учи в Благоедвгад.

В самия мач отборите на Пирин и Левски бяха изведени на терена от Кирил и Дима – двете украински момчета, които пристигнаха в Благоевград с „Автобуса на надеждата“ и започнаха да тренират в ДЮШ на клуба.

Ето какво написаха от Пирин: 

„Празник, но с горчивина накрая

Уважаеми приятели, днешният двубой между Пирин и Левски имаше всички предпоставки да се превърне в истински футболен празник. Един срещу друг застанаха два отбора във форма, които по всеобщо мнение в последните кръгове показват добри игри и постигат сравнително успешни резултати.

На трибуните на стадион „Христо Ботев“ имаше прилична за българските реалности посещаемост, агитките бяха гласовити. Най-сетне след дълги месеци на изолация, заради пандемията, нашият стадион „заживя“ в така желаната ни футболна атмосфера.

Теренът бе отлично подготвен, организацията около срещата също бе на добро ниво. Крайният резултат не се хареса на никой пиринец, но във футбола има победи има и загуби. Всички добре знаем това.

Голямото разочарование в днешния ден дойде от необяснимата агресия спрямо нашия привърженик Владимир Будников (момчето на снимката) от органите на реда. Владимир бе третиран по изключително агресивен начин, което доведе до навлизането на линейка по време на двубоя и приемането му след това в спешно отделение на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

Накрая, но не последно място, няма как да не обърнем внимание на изстреляната сигнална ракета от привържениците на гостите към публиката на Пирин, в резултат на което млада жена е с изгаряне.

За финал не ни остава нищо друго, освен да си пожелаем, че цивилизованата форма на футбола ще надделее над първичната агресия и стадионите ще бъдат сигурно място за всички любители на играта“.

Полицията в Благоевград излезе с официална позиция за инцидента. От изявлението на Областната дирекция на МВР в Благоевград става ясно, че е наредена пълна и незабавна проверка на случая, както и причината за навлизането на органите на реда на трибуните на стадион „Христо Ботев“.

Ето и официалното съобщение на ОДМВР-Благоевград:

„Във връзка със свидетелски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски служители е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско разпореждане и е оказал съпротива.

От ръководството на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда, ще им бъде потърсена съответната отговорност.“

Подобни статии

Top