Украинският тираджия, затрил семейство на магистралата – на съд

За по-малко от два месеца Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу Станислав Пислар

27-годишният украински тираджия Станислав Пислар, сяда на подсъдимата скамейка, след като размаза на магистралата край Пловдив младо семейство от Бургас. На 28 май на 123 км на магистралата, в близост до Пловдив, тирът, управляван от Станислав Пислар, помете лек автомобил „Ауди“, в което пътували Северина Коралска и Ивайло Минчев. Съпругата била бременна в седмия месец и мъжът й я карал на преглед в София. Двамата – на 32 и 34 години, загинали на място.

Тираджията, размазал семейството на магистралата, остава в ареста

Впоследствие се оказало, че тираджията е бил дрогиран с марихуана. Най-вероятно заради това той не намалил скоростта си, въпреки табелите, че участъкът, в който навлиза, е в ремонт и не се престроил в лявата лента на платното за движение. Заради това предната част на камиона се ударила в задната част на ремаркето.  Ремаркето било отхвърлено напред и надясно и препречило пътното платно. В момента на удара, Пислар осъзнал опасността и навил волана рязко наляво, като от това се насочил в насрещното пътно платно на магистралата. Той загубил контрол върху товарния автомобил, който блъснал и разрушил мантинелата, след което продължил неконтролируемото си движение, навлизайки в лявата лента за движение на северното платно, като предната част на влекача достигнала е ударила лекия автомобил „Ауди“, управляван от загиналия Ивайло Минчев.

Липсата на реакция от страна на тираджията, довела до трагичния инцидент

Според вещите лица основна причина за настъпилото произшествие е, че тираджията не е реагирал своевременно на разположените от ляво и от дясно на платното за движение пътни знаци и указателни табели за ремонтен участък, като вместо да премине в лявата лента на южното платно за движение, е направил това в опасна близост, като е отклонил автомобила рязко наляво и навлязъл в северното платно за движение в момент, когато там насрещно се е движил лек автомобил „Ауди“.

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Станислав Пислар е с постоянна мярка „Задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е „лишаване от свобода“ от 5 до 20 години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Снимки: bTV, plovdiv24.bg  

Подобни статии

Top