Украинските бежанци отбелязват една година във втория си дом в Пловдив - DC news

Украинските бежанци отбелязват една година във втория си дом в Пловдив

Това ще стане с кулинарен празник

С кулинарно пътешествие украинците от „Втори дом“ ще отбележат първата година от създаването на фондацията в подкрепа на хората, избягали от войната в Украйна.

„Каним ви на малък, почти семеен, но незабравим празник на вкуса – кулинарно пътешествие по кухните на света. На 17 и 18 март ще представим най-ярките и интересни традиционни ястия, както и тези, които ще бъдат откритие за гостите“, съобщи Наталия Еллис, председател на фондацията „Ukarine Support & Renovation“.

Ще бъдат представени украинска, българска, арменска, грузинска, турска, италианска и други кухни, а децата ще могат да рисуват с тебешири по асфалта.

Празникът ще се проведе в рамките на 3 дни на улицата до Втори дом, чийто адрес е „Цариградско шосе“ 108 в Пловдив, бившата Белодробна болница. По традиция гостите ще могат да си купят ръчно изработени играчки, декорации, сладкиши и сувенири за спомен.

А преди дни Наталия Еллис призова дамите, в чиито домове да останали луковици от зюмбюли или други пролетни цветя след 8 март, да не ги изхвърлят, а да ги дарят на Втори дом.

„Така ще има повече цветя в парка при нас и по-малко боклуци в кофите“, каза тя.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top