Уличен ретро фестивал „20-те години на ХХ-ти век в Станимака“ започва днес в Асеновград

Организатори са сдружение „Станимашка фотографчийница“

Фестивал за културата и историята на Асеновград преди 100 години ще зарадва асеновградчани и гостите на града. То ще се проведе в рамките на две вечери – днес и утре (на 25-ти и 26-ти септември) в двора на НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски -1997 г.“ Организатори са сдружение „Станимашка фотографчийница“.

Събитието е едно намигване към миналото и поглед към бъдещето, с апел за опазване на градското културно-историческо наследство и представянето му на поколенията.

„Нашият близо едногодишен труд – ретро фестивалът в стил 20-те г. на XX-ти век, ще се  проведе в две вечери“, обясни един от организаторите на феста, Атанас Кендев. „Планирали сме от 2 до 3 часа програма с представяне на нещата, които сме всички участници сме създали. Това са изложби, театрален етюд, концерт, ревю и др.Четири изложби сме направили през годината, сега е времето да ги покажем. Една от тях ще е разположена на самата ограда на читалището, буквално на улицата, другите две ще са в самия двор, а четвъртата ще бъде в уникалния двор на Консулатото, в съседство“, добави той.

 

Фестивалът включва също модно ревю на дрехи с модата от 20-те години на миналия век, които ще бъдат представени от студентки от АМТИИ Пловдив. Облеклата от онази епоха са създадени от самите тях.

Ще има също театрален етюд на „Театрална работилница за мечти“ Асеновград.

Тематично той ще бъде свързан с дейността на сдружение „Станимашка фотографчийница“ – култура и история. Ще е един поглед към 170-та годишнина от рождението на Иван Вазов, но останалото ще оставим в тайна, за да бъде една приятна изненада за гостите.

1 2

Подобни статии

Top