Улична шахта „погълна“ майка с невръстното й дете

Майка с дете на ръце пропадна в необезопасена улична шахта в асеновградския квартал „Запад“.

Жената излизала на разходка с невръстната си рожба, когато кракът и попаднал в отводнителното съоръжение. По думите й предпазния метален капак се отместил и пропаднал. Потъвайки в шахтата, тя изпуснала детето си.

„Еееех… Кмете, Кмете, дойде време и аз да поздравя общината, Вас и всички работници в квартала! Питам се аз, докога майките с малки деца ще излизат навън със страх? От кое да се пазят по напред? От купчините пясък по тротоарите, от отворените шахти или…. мога да изброявам до утре всичко. Днес, защо не се забави малко повече в квартала, за да видиш с очите си как една майка носеща детето си на ръце , опитваща се да го опази от колите, камионите, и купчините пясък, се натресе в шахтата. Пропадна желязото под крака и. И какво се случи- взе че изпусна и детето си! Питам се аз, ако тази майка си беше счупила крака, какво щеше да се случи, потъна и кракът до коляно в ШАХТАТА? А горките работници, които бяха наоколо само погледнаха със съчувствие, не си направиха труда да попитат има ли нужда от помощ? Кога ще се вземат мерки да се обезопаси този квартал, разкопа се навсякъде, зеят кратери, вече не може да се движим спокойно! ДО КОГА ще се правят неадекватно нещата в този град, стига вече с това имитиране на дейност? П. С. Тази майка бях аз…..“, написа пострадалата в социалната група „За по-добър живот в Асеновград“.

За щастие инцидентът не е предизвикал травми, жената и детето й са добре. Разминали са се само с уплаха.

„Кметът беше буквално 10 минути по рано на въпросното място. Ние с малкия се разхождахме наоколо и на връщане го взех, защото имаше доста камиони, достраша ме да не се затича. Точно се опитвах да се дръпна от пътя, защото единия камион тръгна да прави маневра и се натресох на шахтата.“

Жителите на квартал „Запад“ се обръщат към управата на града да следят стриктно за  обезопасяване на  обекта, където в момента се извършва мащабен ремонт за облагородяване на зоната.

 

Подобни статии

Top