Уличният фестивал 6Fest прави танцово шествие по Главната в Пловдив

В танцово-карнавалното шествие по главната пешеходна улица “Княз Александър І” ще вземат участие 7 местни танцови групи

Уличният фестивал 6Fest организира танцово шествие и концерти на улични музиканти в Пловдив.Петото издание на фестивала се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2020 г. Входът е свободен.

6Fest призовава всички посетители да следват актуалните към момента на провеждането му противоепидемични мерки – да спазват физическа дистанция от 1,5 м помежду си, както и препоръчително да носят защитна маска за лице.

В танцово-карнавалното шествие по главната пешеходна улица “Княз Александър І” ще вземат участие 7 местни танцови групи от различни стилове като хип-хоп, зумба, суинг, салса, фолклор – “Dance Home”, “DS Mariposa”, “Елика”, “Emotion Dance”, “Зумба с Пепи”, “Lindy Hop”, “The Center”. Фестивалът призовава и пловдивчани да се облекат в карнавални костюми или да се маскират и да се включат в шествието заедно с танцовите формации.

Шествието започва в 19:00 ч. на 25 юли от площад „Централен“ пред Централна поща, ще премине по главната улица „Княз Александър І“ и ще стигне до Джумая джамия.

По трасето ще има общо четири точки, на които групите ще танцуват – на площад „Централен“ пред пощата, на фонтана пред Община Пловдив (площад “Стефан Стамболов”), стълбите при паметника на Мильо и Джумая джамия пред Туристическия център.

Танцовото шествие ще има и свой водещ – това е актьорът Живко Джуранов, познат на пловдивската публика от играта си в Държавен куклен театър Пловдив и Държавна опера Пловдив. Шествието ще бъде предвождано от трима артисти на кокили от популярната и в Пловдив формация Театър на огъня и сенките Fireter.

Освен танцово шествие фестивалът за улични изкуства 6Fest ще оживи с музика творческия квартал Капана. От 20 до 22 часа на 25 юли в Капана ще свирят улични музиканти – цирково- музикалната формация от Пловдив „Combino Project“, импро-музикалната група “СътвоРиМи” с Мартин Петрушев и Константин Кучев и 12-годишният китарист Мерт Асенов. Ще може да видите музикантите от програмата на уличния фестивал 6Fest основно на три локации – сцена „Ядрото“ на ул. “Загреб”, площадно пространство на ул. „Железарска“ (зад Джумая джамия) и на ул „Златарска“.

Подобни статии

Top