Улица „Младежка“ без пазар, „Водолазът“ изчезва

Възможно е да има десетина маси за селскостопански производители или фермерски пазар

Улица „Младежка“  може да стане голяма зелена алея със зони за отдих. Това съобщи кметът на „Централен“ Георги Стаменов пред журналисти. „За нас е изключително важна зелената система и местата за отдих. Смятаме, че така ще се създаде един микроцентър – притегателна точка както за малки, така и за големи и наистина тя ще възвърне функцията си като една прекрасна алея, на която всеки може да намери своето кътче както за развлечение, така и за почивка“, подчерта той.

Засега администрацията на района не предвижда там да има пазар, но имало възможност там да останат десетина маси, които са само за земеделски производители, а не за търговци и за дрехи. Възможно е да има и фермерски пазар, който в определен ден и определени часове идва и предлага своите продукти.

В момента се подготвя проектираненто и се очаква емблематичната улица да стане красива пешеходна зона с атракциони, подобни на тези на „Марица-юг“, каза още Стаменов.

Той съобщи, че известното заведение „Водолаза“ ще бъде премахнато, тъй като архитектурно не се връзвало на съвременната визия. „Очаква се това лято тази емблема на 90-те да изчезне“, категоричен беше кметът на „Централен“.

„Ще дадем възможност, ако остане като петно за заведение, да бъде в коренно различен архитектурен стил и най-малкото да отговаря на всички санитарно-хигиенни изисквания“, подчерта Стаменов.

През почивните дни улицата бе разчистена от съборените павилиони за дрехи.

„Младежка“ потъна в боклуци след разчистването на пазара, изчистиха я (СНИМКИ)

Снимка: ОП „Чистота“

Подобни статии

3 Коментара

 1. Ангел написа:

  Българинът му дай да разваля и да бута. Последните 30 години се разруши половин България.

 2. Наталия Симеонова написа:

  Браво г-н Стаменов,
  От години ние живеещите очакваме този момент.
  Моля превърнете алеяна в зелена нетърговска площ, наистина без пазари и кръчма, които да я загрозяват и да смущават спокойствието на живеещите на улицата граждани.

 3. Генади написа:

  Много отдавна трябваше тази алея да бъде освободена от тези определено незаконни постройки.
  Има доста павилиони които и сега са на отстояние от един сантиметър от стеблата на дърветата а това е абсурдно.
  Не трябва върху алеята да има търговски обекти и пивници защото няма как те да се впишат в бъдещия облик на алеята като зелена площ и място за отдих.

Top