Улица „Отец Паисий“ в Асеновград става нова след ремонт, общината призовава за търпение

Вече е приключила подмяната на водопроводната и канализационната мрежа

Започна ремонтът на улица „Отец Паисий“ в Асеновград. Участъкът ще бъде изцяло ремонтиран, в това число – и подмяна на водопроводна мрежа. Пътната и тротоарната настилки на улицата бяха в доста лошо състояние, показа оглед на експерти.

Хора, живеещи в района неколкократно са сигнализирали в община Асеновград за проблеми с канализацията и за нарушения в асфалта. Всичко това, създаваше предпоставки за разпространение на зарази и неудобство за гражданите, живеещи там. Първата жалба е постъпила в общинското деловодство още през 2014 г.

Фирмата изпълните ще работи съвместно с ВиК – Пловдив. Вече е приключила подмяната на водопроводната и канализационната мрежа. Обектът е предаден за изпълнение на строителя, избран от община Асеновград, след проведена обществена поръчка. Към момента изпълнението е започнало от южната част на улицата.

В договора е предвидено смяна на бордюри и тротоари, изграждане на ново пътно легло – там, където е подменен водопровода, както и цялостно асфалтиране на улицата.

Напомняме, че настоящото ръководство на община Асеновград има за цел да бъдат сменени водопроводните инсталации на всички пътни участъци, за които е планирано да се извърши ремонт. Идеята е постепенно да бъде подменена подземната инфраструктура, за да не се допуска компрометиране на новоизградените участъци при аварии по остаряла водопроводна или канализационна мрежа. Заради възникването на пандемичната обстановка и въвеждането на извънредно положение преди това, бе преустановена работата на съдилищата в цялата страна. Ситуацията доведе до спиране провеждането на всички обществени поръчки. Поради тази причина се получи забавяне в етап избор на изпълнител и впоследствие – изпълнение на различните проекти. Към момента процедурите вече протичат по обичайния ред.

Подобни статии

Top