Умарбаев отнесе 3 бона глоба за средния си пръст към „червената“ агитка

Наказания за Мартин Луков и Бирсент Карагарен, 6 хиляди лева глоба за ПФЛ и частната охранителна фирма заради струпването на фенове

Дисциплинарната комисия на БФС наложи обща глоба от 1500 лева на Локомотив (Пловдив) след финала за Купата на България.

Парвиз Умарбаев пък отнесе 3000 лева глоба заради жеста с три пръста, който направи към „червените фенове“.

Заради наказания мачасрещу Берое пропуска вратарят Мартин Луков, а Бирсент Карагарен е аут и за дербито с ЦСКА следващия четвъртък.

ЦСКА също отнесе обща глоба от 4300 лева. ЗА по 1 мач са наказани Кристиян Малинов и Валентин Антов, а за 2 Рубен Пинто.

В същото време здравните власти решиха да наложат общо 6000 лева глоба на организаторите на финала.

На националния стадион „Васил Левски“ присъстваха малко над 10 000 души. Те трябваше да бъдат настанени през ред и през място. Не във всички сектори обаче това изискване беше изпълнено.

Двама министри – здравният Кирил Ааниев и спортният Красен Кралев, бяха в ложите да съблюдават изпълняват ли се предписанията.

„Решението е да бъде глобен организаторът – Професионалната футболна лига, както и фирмата, която носи отговорността за пропускателния режим за поддържането на реда по време на мача. И двете организации ще бъдат глобени с по 3000 лева“, съобщи пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Подобни статии

Top