УМБАЛ „Пловдив“ е с нов изпълнителен директор

Досегашният прокурист на болницата д-р Динчо Генев поема ръководството от д-р Аргир Аргиров

Досегашният прокурист на УМБАЛ „Пловдив“ д-р Динчо Генев е новият изпълнителен директор на лечебното заведение, съобщиха от болницата. Той поема ръководството от д-р Аргир Аргиров, който бе освободен от директорския борд на днешното извънредно общо събрание на акционерите. Освободен днес бе и Анести Тимчев, който към момента е зам.-кмет на Община Пловдив.

В новия съвет на директорите на мястото на освободените бяха избрани д-р Динчо Генев и Костадин Атанасов, началник отдел „Бюджет и финанси“ в Министерството на здравеопазването, избран за председател на борда. Третият член на директорския съвет е бившият народен представител д-р Катя Попова, която досега беше негов председател.

Д-р Генев е завършил висше образование по медицина в Стара Загора, има специалност „Вътрешни болести“ и „Здравен мениджмънт“ от Медицинския университет в София. Работил е в общинската болница в Харманли, бил е и неин управител. Избиран е два пъти за председател на районната колегия на Българския лекарски съюз в Хасково, бил е и член на Управителния съвет на Сдружението на общинските болници. През 2013 г. той е кандидат за поста управител на НЗОК заедно с д-р Румяна Тодорова. Месец по-късно, след като тя е избрана за управител, д-р Генев заема поста подуправител на НЗОК.

Подобни статии

Top