УМБАЛ "Св. Георги": Блъснатата жена под моста на Герджика е с множество счупвания и политравми - DC news

УМБАЛ „Св. Георги“: Блъснатата жена под моста на Герджика е с множество счупвания и политравми

Блъснатата жена е зам.-директор на СУ „Цар Симеон Велики“

52-годишната жена, блъсната на пешеходна пътека на булевард „Марица юг“ под моста на Герджика, е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив с опасност за живота. Това съобщиха от пресслужбата на болницата.

Жената е приета с множество счупвания и политравми, а в момента специалистите правят всичко необходимо за подобряване на състоянието й.

Припомняме, че по предварителни данни, около 7.30 ч., 52-годишната жена била блъсната от лек автомобил, докато пресича на пешеходна пътека под моста на Герджика на бул. „Марица“. С линейка пострадалата е транспортирана за оказване на спешна медицинска помощ.

Две жени пострадаха, докато пресичат на пешеходна пътека в Пловдив

Колата управлявал 18-годишен младеж с няколкомесечен стаж зад волана. Отрицателни са пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Според „Марица“ ударената жена е зам.-директор на СУ „Цар Симеон Велики“ Милена Петрова. „Винаги идва на работа пеша. Десет минути след инцидента тази сутрин бях на мястото“, разказа директорът на СУ „Цар Симон Велики“ Руси Баташки. Той известил семейството за злополуката. Пратил е и доклад в Регионалното управление на образованието. Екипът на училището е съкрушен и в готовност да обяви акция, ако има нужда от кръводаряване или събиране на средства за лечение. Преди време Милена Петрова загубила съпруга си. Има син, който също е учител.

Подобни статии

Top