Умореният Йосиф: Едва си изваждах ръцете! - DC news

Умореният Йосиф: Едва си изваждах ръцете!

Шефът на федерацията и главният мениджър на националите: Миладинов си тръгва с гордо вдигната глава от Токио

Младият български плувец Йосиф Миладинов беше разочарован след 8-ото място във финала на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио. Той сподели пред БНТ, че психически е бил подготвен, но физически не се е чувствал добре за своята финална битка в тази надпревара.

„Не се чувствам много доволен, не успях да се преборя. Гледаме напред. Много тежко ми беше, не знам една си изкарвах ръцете от водата, очевидно не съм си почнал. Подготвих се психически, но физически не съм във форма“, сподели Миладинов.

Българският национал финишира с време 51.49 секунди. Златото отиде при Кайлъб Дресел, който записа нов световен рекорд с 49.45 секунди.

„Искам само да си почина, че не издържам и след това ще го мисля. Искам да благодаря на всички, че ме подкрепяха, съжалявам, че не успях да си направя времето. След почивката се продължава с централизирана подготовка“, каза Йосиф Миладинов.

Дори само с класирането си в Топ 8 плувецът написа нова историческа страница за този спорт, след като от 33 години България не е имала финал на Олимпийски игри.

Специалистите в този спорт определят представянето на българина като нещо велико. Генералният секретар на родната федерация Димитър Бобев коментира: „Дълъг сезон имаше Йосиф, но той направи нещо велико. Има леко разочарование в него, защото не е успял да подобри времето си. В рамките на месец и половина той имаше три големи състезания.“

Главният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски сподели пред БНТ, че Йосиф Миладинов може да си тръгне от Олимпиадата в Токио с много високо вдигната глава.

Като всеки треньор, и Кристиян Минковски не спести грешките, които младият плувец е допуснал.

„Поздравления за Йосиф за прекрасното представяне на тази Олимпиада. Осмото място е стойностно, затова може да бъде поздравен. Последното плуване не се получи както очаквахме. Мисля, че той физически беше готов да плува в рамките на 50.80 секунди, но това, което се случи е плод на напрежението, което усещаше в последните дни и при него се получава субективно усещане за физическа умора“, коментира Кристиян Минковски.

„Излизането на старта беше грешка, която той често допуска. Излизането от подводното не беше както трябва и след това се получи по този начин, по който очаквахме“, коментира още главният мениджър на националния ни отбор по плуване.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top