Умуват за ново име на Колежа

Ръководството обмисля да пусне анкета сред феновете, към името на Христо Ботев ще се добави и това на някой от спонсорите

Стадион „Христо Ботев“ в Пловдив ще има ново име, пише „Тема Спорт“. В момента ръководството на Ботев об­съжда идеята и възможност­та как да се казва съоръжение­то след довършването му. Според приближени до новия собственик Георги Самуилов Колежа ще носи името на някой спонсор, както е в момен­та със стадиона на Левски и зала „Арена Армеец“ в София.

Обсъжда се идеята да бъде пу­сната анкета в сайта на „ка­нарчетата“ с няколко предло­жения. Това обаче ще стане на по-късен етап, когато ще има по-голяма яснота за фир­мите. Както е известно, през ми­налата седмица босът Георги Самуилов обеща, че Колежа ще е готов до март 2020 година. За довършването му по думите на бизнесмена са необходими между 20 и 25 ми­лиона лева.

Очаква се същин­ската строителна дейност да започне след Нова година. В момента се уточняват по­следните детайли по проек­та. Ще бъде използван първо­началният, но ще има и някои промени.

В същото време стана ясно, че Ботев възнамерява да изка­ра на тезгяха чужденците Диого Кампос и Густаво Афонсо. Не е изключено някой от тях да бъде продаден през зимата. Идеята е с постъпленията от тях да бъде освежен бю­джетът. Самуилов бе катего­ричен, че този за отбора няма да има нищо общо с този за стадиона. В последните някол­ко трансферни прозореца ка­нарчетата умело продават своите играчи навън, от кои­то изкарват средства.

Подобни статии

Top