УНГ лекари учат практики при затруднено носно дишане

Това е първо по рода си обучение в страната и е под егидата на Европейската ринологична асоциация

Българското Ринологично Сдружение ще проведе международен безплатен практично-изследователски ринологичен курс . Той се провежда за първи път в България и е под егидата на Европейската Ринологична Асоциация, Балканското Сдружение по Оториноларингология и Българското Сдружение по Оториноларингология, хирургия на глава и шия.

Международните гост-лектори са от 2-ра Катедра по Оториноларингология към Аристотел Университета в гр. Солун, Гърция: Д-р Йорданис Констадинис, Д-р Цакиропулу и Д-р Чавриацамидис, какjо и Проф. Д-р Франко Фрати от Университета във Флоренция, Италия.

Научната програма започва от 11 ч. в учебната зала  на УМБАЛ „Каспела“ с лекции за обективните методики, които се използват в практиката при затруденото носно дишане; техника, която отчита липсващо обоняние и лабораторни тестове с алергични тестове при пациенти с все по-нарасващия алергичен ринит в света.

Участниците в курса, които са основно млади оториноларинголози и специализанти по УНГ заболявания от цяла България в следобедните часове ще се разделят на три групи и ще работят със своите ръце всяка една методика и така ще усъвършенстват практическите си умения.

За красив завършек на този иновативен ринологичен курс, организиран от Българското Ринологично Сдружение, участниците ще се присъединят към празненствата в Стария град на гр. Пловдив и ще проведат задружна приятелска вечеря.

Силата на българската медицина е в международното сътрудничество, здравата колаборация и практическото обучение на младите специализанти и лекари, които трябва да продължат да лекуват с вяра и оптимизъм.

Подобни статии

Top