Уникална еуфория на първата тренировка на Димитър Димитров (ВИДЕО)

Херо: Арда ме спечели с честност!

Новият старши треньор на Арда (Кърджали) Димитър Димитров бе представен официално пред журналисти от спортния директор на клуба Ивайло Петков. Димитров отговори на присъствалите журналисти, след което бе представен и пред многобройните фенове, които бяха дошли на „Арена Арда“.

Димитър Димитров сподели как се е стигнало до неговото привличане в Арда.

„Обадиха ми се от ръководството. Видях, че хората са максимално честни и като че ли това ме спечели. Доста съм лъган във футбола. Реших, че след като хората имат нужда от моята помощ, ще се отзова. Надявам се да продължа светлата диря, която създаде предишният треньор Николай Киров“, каза Димитров.

„Относно селекцията при нас нещата са по-сложни. Ще се опитаме да намерим нужните хора. В навечерието на първенството излязоха няколко футболисти и се получи дисбаланс на някои постове. Имаме само двама крайни защитници. При наказание оставаме без никого. Ще се опитаме да намери достойни заместници. Доста е труден процесът. Знаете, затвори трансферният прозорец в България, но трябва да излезем от ситуацията“, продължи той.

„От части съм запознат със състоянието на отбора. Знам, че има контузени футболисти, други които след контузия влизат. Нашият щаб трябва да ги вдигне. Като бройка сме малко. Нямаме нужната вариативност. Минималната задача е да сме в шестицата. Не сме на това положение, което трябва да бъдем, но трябва да вдигаме нивото и да печелим мачове. Имаме дисбаланс на определени позиции. Нашата роля и на спортния директор е именно да търсим хора. Нямам предвид имена, казах, че ще търся в момента със свободен трансфер“, каза още Димитров.

Появяването на Херо на „Арена Арда“ предизвика невиждана еуфория сред феновете на отбора. Стотици деца от школата на Арда и фенове на отбора дойдоха да видят представянето на един от доайените в треньорската професия в България – Димитър Димитров. Той бе посрещнат от голяма част от привържениците с хляб и сол. Те му подариха шал на отбора, и му пожелаха много успехи. Той остана очарован от това посрещане, като сподели, че не е очаквал такова нещо. Пред привържениците Димитров заяви, че ще разчита на тяхната подкрепа и заедно да постигат големите успехи с Арда.

След това Димитров изведе и всички налични футболисти на първа тренировка, която се проведе на стадиона в Момчилград. Там също присъстваха много фенове, които няколко пъти скандираха неговото име.

Подобни статии

Top