Уникална Милена Тодорова! Трети медал от СП по биатлон!

След сребро в индивидуалното и бронз в спринта, троянката спечели и бронз в преследването

Милена Тодорова спечели трети медал на Световното юношеско първенство по биатлон в Ленцерхайде (Швейцария), след като взе бронз в преследването на 10 км при девойките.

Българката успя да спечели отличие във всяко едно състезание, в което участва – сребро в индивидуалната дисциплина, бронз в спринта и бронз в преследването. Това е един от най-сериозните успехи за българския биатлон на юношеско ниво.

Днес Тодорова допусна две грешки в четирите стрелби и финишира на 48.4 секунди след победителката Анастасия Шевченко от Русия. Бългаката мина с 10 от 10 на първите две стрелби и се движеше втора. След това обаче сбърка два пъти. Все пак до края на състезанието тя успя да се пребори за място на почетната стълбичка.

Рускинята Шевченко спечели златото, след като измина трасето за 30:45.7 минути и повали всичките 20 мишени. Втора на 15.0 секунди се нареди Осне Скреде от Норвегия с една грешка в стрелбата.

При юношите победител в преследването на 12.5 км стана Данило Ритмюлер от Германия, който финишира за 35:34.2 минути с три пропуснати мишени. (1+0+2+0) Състезанието премина без българско участие.

Подобни статии

Top