Уникална Стойка Кръстева на финал в Токио! - DC news

Уникална Стойка Кръстева на финал в Токио!

Българката победи местната надежда Цукими Намики с 5:0 и ще се бие за златото срещу туркинята Бусе Чакъроглу

България има първия своя първи финалист на боксовия турнир от Олимпийски игри след 25 години пауза! Новият герой на страната ни се казва Стойка Кръстева. Двукратната европейска шампионка и носител на два сребърни медала от световни първенства ще боксира за титлата в категория до 51 килограма в Токио! Блестящата ни състезателка отказа по прекрасен начин съпротивата на местната надежда Цукими Намики и с 5:0 съдийски гласа ще играе за златото срещу туркинята Бусе. Мачът им е на 7 август, събота.

Японката започна агресивно срещата, която обаче умело бе контрирана от нашето момиче. Стойка взе центъра на ринга, като дебнеше своя момент, докато Намики се опитваше да кръжи около нея и да залага на бързи удари. Стилът на двете предвеща красиви размени и умели комбинации, като Кръстева завърши силно рунда, което й донесе аванс от 4:1 гласа.

Японката продължи да опитва със скорост да притеснява нашето момиче, но опитът и класата на Стойка, както и ръстовото предимство позволиха на българката да държи дистанцията. С точни и премерени действия Кръстева показа, че е по-добрата на ринга и взе тотално превъзходство, печелейки и петте гласа на съдиите след втория рунд.

Така Стойка трябваше със спокойствие и увереност да довърши срещата. Нещо, което тя стори по впечатляващ начин и стигна до прекрасната победа.

За златото Стойка ще се изправи срещу туркинята Бусе Чакъроглу. Представителката на южната ни съседка победи с 5:0 съдийски гласа Хсиао Хуан от Китайско Тайпе. Туркинята е добре позната на нашето момиче, след като вече са се срещали на големи първенства и имат поделено надмощие. Бусе е eвропейска шампионка от Мадрид 2019, като през същата година спечели Европейските игри в Минск и зае второ място на Световното първенство в Улан-Уде. Финалът е на 7 август от 08:15 часа.

Снимки: Костадин Андонов, БОК, startphoto.bg

Подобни статии

Top