Унисекс облекла за всички сезони и висша мода на изложението „ТексТейлър експо 2019“

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на откриването

Авангардни тенденции в облеклата ще бъдат показани на модните ревюта в рамките на изложението

„ТексТейлър експо 2019“  което ще се проведе от 7 до 9 ноември в Международен панаир Пловдив. То ще даде старт и на Конкурс за млади дизайнери,  който ще популяризира нови таланти и авторски марки в областта на модата.

Колекцията SWAP на Анна Манукян е всесезонна и унисекс.  Идеята е да отпаднат рамките за сезон и пол, за да може облеклата да се носят възможно най-дълго и от повече хора, като се споделят между брат и сестра, партньори и приятели. Дрехите лесно се  трансформирани  с помощта на  копчета, ципове и въжета, за да бъдат адаптирани към повече типове фигури.

Колекцията „Urban Beat“ на Ивияна Зашева е вдъхновена от музиката и нейното влияние върху начина на обличане. В центъра е ново течение, което идва от Южна Корея, съчетава хип-хоп, рап, поп и става все по-популярно.

Наред с  експерименталните  проекти на двете студентки от Нов български университет,  възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив ще покажат свои модели, вдъхновени от идеята за космическата ера и сътворени от неопрен, ПВЦ, отразяващи материи, металически блясък,  ръчно изработени аксесоари.

Дипломанти на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ са направили колекции по темите „Живописни абстракции“, „New denim. Прераждане“ и „Връзки“.

1 2

Top