Университатя (Крайова) дава 700 000 евро за Кристиан Димитров

„Канарчето“ на път да стане съотборник с друг българин – Антони Иванов

Румънският клуб Университатя (Крайова) е изпратил официална оферта на Ботев (Пловдив) за Кристиан Димитров, съобщава plovdivderby.com като цитира публикации в румънски медии. Офертата е на стойност 700 000 евро (1,4 млн. лева) .

На 22 години Димитров има два мача за националния отбор на България, като е викан от новия национален селекционер Красимир Балъков. Той дори се разписа при поражението от Косово с 2:3 в София, като беше точен в 55-ата минута.

Играе за Ботев (Пловдив) от 2016-а година, като имаше период под наем за Монтана. А за жълто-черните е нанизал 6 гола в 49 мача като е вдигал над главата си и купата на България преди две години. През миналата година Ботев (Пловдив) завърши на 4-о място в крайното класиране, а Димитров беше посочен сред най-добрите защитници в българското първенство.

Университатя (Крайова) точно се раздели с друг българин, който носи фамилията Димитров. Десният бек Радослав Димитров премина в друг отбор от румънската Лига 1- Сепси (Сфънту Георге). В Университатя остана обаче още един наш сънародник- Антони Иванов, който дойде от Газ Метан Медиаш за 150 000 евро.

Подобни статии

Top