Управителят на болницата в Асеновград с номинация за „Почетен гражданин“

Три са номинациите за званието тази година

Д-р Иван Червенков, Йордан Кожухаров и Теодор Пеев са номинирани за званието „Почетен граждани на Асеновград“.

Предложението за удостояване с почетното отличие на д-р Иван Червенков е от група граждани. То е  за заслуги в областта на здравеопазването.

„Д-р Иван Червенков е отличен професионалист и администратор. Под негово ръководство е създаден екип от професионалисти, които работят всеотдайно и с воля в МБАЛ -Асеновград. Денонощният труд на лекари, медицински сестри, санитари и целия персонал, работещ срещу пандемията от COVID 19 е достайно за уважение“, пишат в мотивите си инициаторите.

Йордан Кожухаров получава номинацията за заслуги в областта на културата. Известен в града като един от добрите рецитатори, той допринася за издигане на българския дух, както и за съхраняване на традициите.

Настоятелството на НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“ предлага с почетното звание да бъде удостоен Теодор Пеев.Той участва активно в обществената дейност на града, организатор е на множество изложби.

Теодор Пеев е автор на редица публикации, издал е седем книги, в които описва различни факти и документи, свързани с историята на Асеновград и общината.

Почетният граждани на Асеновград ще бъде избран след таен вот на заседание на местния парламент утре, 19  май.

 

Подобни статии

Top