Ураган със скорост 100 км/ч., градушка и паднали дървета в Сливен

Градушката е била с размер на грахово зърно

Ураганен вятър със скорост 100 километра в час, придружен от градушка и дъжд, връхлетяха Сливен и околните села в рамките на 10 минути в обедните часове. Има изкоренени и пречупени дървета, няма пострадали хора. Няколко села са без ток. Градушката е била с размер на грахово зърно.

„В момента се работи по изкоренени дървета, за да не бъдат блокирани улици и пътища, има и паднали по републиканската пътна мрежа. Навсякъде са обработени сигналите и се действа“, заяви пред БНТ Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в община Сливен.

Общински служители, заедно с противопожарната служба, отстраняват щетите.,

Близо 50 селища в Смолянска област са без ток

заради скъсани далекопроводи от силния вятър, съобщават от електроразпределителното дружество.

Няма ток в 25 селища в община Смолян и в квартал „Каптажа“ в областния град. В община Баните с прекъснато електрозахранване са 11 селища, както и общинския център и в местността „Кашлите.“. В осем села в община Мадан. В община Златоград без ток са в квартал „Запад“ и в местността „Пирийца“.

Без ток са три села в община Девин и в кв. Настан. В община Доспат няма ток в две села. В община Борино – в района на Ягодинската пещера. В община Чепеларе без ток е село Забърдо и хижа „Персенк“.

Без електричество са населени места в община Смолян и в квартал „Каптажа“. Аварийни екипи работят по отстраняване на повредите.

Източници: БНТ и БНР
Снимка: Фейсбук/Born in Sliven/Анна Кънева

Подобни статии

Top