„Усети града 2“ представя част от градското културно наследство на Пловдив

Маршрутът се преминава със затворени очи с предварително подготвен водач и също така е подходящ и за хора със зрителни затруднения.

Интерактивен маршрут „Усети града 2“  ще се проведе тази събота в Пловдив. Той е  с два начални часа- 13:30 ч. и 16:00 ч. Всеки може да премине маршрута като се регистрира тук: https://goo.gl/forms/18hrWvYlcv6n4Rji1.

Начална точка е фонтанът „Деметра“ в Цар-Симеонова градина на Пловдив. Маршрутът представя част от градското културно наследство на Пловдив по интерактивен начин като включва сетивни задачи в периметъра от Цар-Симеоновата градина до пл. „Ст. Стамболов“.

В него са включени места със значение за градската култура, памет и наследство, както и паметници и скулптори на видни пловдивски майстори като Жорж Трак и Цвятко Сиромашки.

Не по-малко значими за градското културно наследство са сградите и дейността на БНР и БНТ – Пловдив, също част от сетивните задачи. Маршрутът се преминава със затворени очи с предварително подготвен водач и също така е подходящ и за хора със зрителни затруднения.

Подобни статии

Top