Условна присъда и 5 бона глоба за педофил, изнудвал дете в социалните мрежи

Година и 8 месеца за мъжа постанови Карловският районен съд

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден 24-годишен мъж, използвал профил в социална мрежа на 10-годишно дете с цел извършване на блудствени действия

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово е осъден К.В., на 24 г., за това, че на неустановена дата в края на месец ноември 2018 г. в гр.К., обл.Пловдив, чрез информационна технология – социална мрежа и приложение, използвайки потребителско име, е установил контакт с лице ненавършило 14 – годишна възраст – 10 – годишно момиче, като е използвал информация, представена в профила ѝ, с цел извършване на блудствени действия – престъпление по чл.155а, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Карлово е наложил на К.В. наказание от 1 година и 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години и „глоба“ в размер на 5 000 лева. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. К.В. е признал вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.

По делото е установено, че К.В. и детето се запознали чрез профилите си в социална мрежа. К.В. поискал от момичето да изпрати свои снимки, като впоследствие настоявал и за среща с цел да извърши блудствени действия. Родителите са подали сигнал в полицията и е било образувано досъдебно производство.

Определението на Районен съд – Карлово подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top