Условна присъда за автобусен шофьор, причинил смъртта на пътничка

Шофьорът призна вината си изцяло

Година и четири месеца условно с 3 години изпитателен срок постанови Окръжният съд в Пловдив за шофьор от градския транспорт, причинил смъртта на пътничка преди две години. Присъдата бе постановена по реда на съкратеното съдебно следствие и размерът й бе редуциран с една трета, а делото бе разгледано в рамките на едно заседание.

Пред съда шофьорът призна вината си изцяло. Делото беше разгледано в рамките на едно заседание. Подсъдимият Р. Р. призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

На 17 юни 2018 г. в гр. Пловдив по северното платно за движение на бул. „България“ пред №236, при управление на автобус „Ирисбус Сителис“, шофьорът е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на М.Т. /78 г./, като жената е починала на 9 септември 2018 г.

Със същата присъда бе отнета шофьорската книжка на водача за година и четири месеца.

Пред съда шофьорът изрази съжаление за инцидента, като заяви, че това се е случило в края на дългогодишната му кариера на професионален шофьор  и  изказа съболезнования на близките на пострадалата жена.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top