Условна присъда за баща, застрелял сина си край Куклен

Бившият военен, който застреля сина си: За него бях банкомат

Баща, застрелял сина си край Куклен, получи 2-годишна условна присъда от Окръжния съд днес.

Костадин Пелтеков, който застреля сина си Стоян с два куршума на вилата си край Куклен, се призна за виновен и поиска делото да се разглежда по съкратената процедура.

Трагедията се разигра на 23 септември 2017 година, ден след празника за Деня на независимостта. Тогава 69-годишният Костадин Пелтеков излязъл от дома си – на ул. „3-ти март“ в Кючука, за да отиде на вилата, която се намирала в землището на Куклен, в местността „Сай дере“. Пред съда днес той разказа, че пред входа на блока, в който живеел, открил сина си Стоян, видът на който бил ужасен.

Стоян бил наркоман от 15-годишен. Първоначално бил на марихуана, после на хероин, влизал и в няколко метадонови програми. Те обаче не му помогнали. Бащата му купил инструменти за зидаромазач, за да го научи на работа и така да го залисва, но Стоян непрекъснато ги продавал и се налагало Костадин да ги откупва. Освен това пръскал много пари по лечението му.

Във фаталната сутрин Стоян поискал пари от баща си,

защото знаел, че майка му нямало да му даде. Костадин му казал да се качи в апартамента и че като се върне, ще се разберат. Наркоманът обаче тръгнал с баща си към вилата. Там отново започнал да му иска пари и да го припира, да се връщат обратно в града. Бившият военен му казал, че му е омръзнал живота и ще се самоубие.

1 2

Подобни статии

Top