Условна присъда за мъж насилник, принудил жена си да се самоубие

обеси

Съпругът тормозел и пребивал системно жена си

Мъж от пловдивското село Ръжево Конаре тормозил системно жена си и накрая тя се самоубила. Пловдивският районен съд му наложи тригодишна условна присъда с пет години изпитателен срок. Насилникът ще трябва да заплати и 100 хиляди лева кръвнина на дъщерята на самоубилата се жена, както и 4740 лв. държавни такси и разноски по делото.

Физическото и психическо насилие над жената продължило три години – от 28.06.2014 г. до 11.05.2017 г. Тя и мъжът ѝ живеели заедно в село Ръжево Конаре, община Калояново с двете си дъщери. Те се занимавали със земеделие, от което се издържали. Съпругата била тиха, затворена и работлива и се грижела много за децата си. Тя дълго търпяла физическия и психически тормоз от страна на мъжа си, но накрая сестрите ѝ забелязали, че често има синини по тялото ѝ. Накрая жената не издържала и през юни 2014 година напуснала семейния дом и се върнала в бащината си къща, без децата си.

Мъжът й обаче започнал често да я навестява и продължил да я тормози. Няколко дни, след като се преместила в бащиния си дом, съпругът я пребил жестоко с юмруци и ритници. След побоя жената си извадила медицинско и подала жалба срещу насилника, както и искане да вижда децата си. След няколко седмици обаче се върнала обратно при мъжа си заради децата си и липсата на пари.

Животът на семейството продължил по същия начин три години – с чести побои и психическо насилие над младата жена. Често след скандали и побои от страна на мъжа си, жената бягала от къщи и се скитала по улиците през нощта, а на сутринта се връщала. Това бил нейният начин да „избяга” от действителността и да продължи живота, който води. Тя  не разполагала с лични средства, а парите от земеделската продукция, която отглеждало семейството, били превеждани по сметката на мъжа ѝ. Средствата се използвали за семейни нужди, но на нея съпругът не давал нито лев. Младата жена нямала и приятели, към които да се обърне, а мъжът ѝ контролирал всяко нейно действие.

Последвал първият опит за самоубийство на жената през 2015 г. Тогава тя приела голямо количество лекарства. Лекарите успели да я спасят, но отношението на мъжа ѝ към нея не се променило. Малко по-късно съпругата направила втори опит да сложи край на живота си, като се нагълтала с препарат за растителна защита. В УМБАЛ „Св. Георги“ обаче отново я спасили, но побоите вкъщи продължили, понякога и в присъствието на децата ѝ. Имало случаи, в които едната дъщеря се опитвала да защити майка си, но жената заставала пред нея, за да не бъде пребито и детето. 

1 2

Подобни статии

Top