Условна присъда за педофил, изнудвал малолетно момиче с голи снимки чрез Фейсбук

Осъдиха го по съкратената процедура, присъдата – намалена с една трета

2 години условно с 4 години изпитателен срок отсъди Пловдивският районен съд по съкратената процедура за педофил, изнудвал за голи снимки малолетно момиче. Делото бе гледано днес, а мъжът призна изцяло вината си, както и фактите, и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Заради това присъдата му бе намалена с една трета и той получи условното наказание, както и 5000 лева глоба.

Подсъдимият Ч. Ц. се призна за виновен в това, че от 3 до 27 януари, чрез фалшив профил във Фейсбук се представял пред жертвата си за красива девойка на име Янита Маринова (Qnita Marinova).

Профилът има над 1700 приятели, предимно млади момичета в ученическа възраст, както и други фалшили профили. Представя се за тест пилот в БМВ и че е от Варна, където е завършила Медицинския университет.

Посредством този профил подсъдимият осъществил контакти с множество лица, най-вече млади момичета, една от които е пострадалата В.Т. Първоначално чатът между двамата бил опознавателен, като обвиняемият Ч.Ц. се представил за момиче на 16 г., но впоследствие разговорът преминал и към сексуална тематика. Ч. Ц. успял да убеди В.Т. да си направи гола снимка на горната част на тялото и да му я изпрати. Момичето изпратило фотоса. После обаче педофилът станал по-настъпателен, като поискал от девойчето да си направи още снимки и видеоклипове с порнографско съдържание. За да я накара да го направи, я заплашил, че ще се свърже с нейните родители и приятели и ще им изпрати неприлични колажи с лицето й. Силно притеснено от това обстоятелство, момичето направило поредица от снимки и клипове с порнографско съдържание.

Престъплението е извършено в периода от 20.01.2019 г. до 07.02.2019 г.

Присъдата на Ч.Ц. подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок през Пловдивския окръжен съд.

Снимка: plovdiv24.bg

Подобни статии

Top